Contact

Neem contact op
Email

KennisCentrum Bouwtoelevering

Adres: Leeuwenveldseweg 14F, 1382 LX Weesp
Telefoon: 085 – 2222270
E-mail: info@kcbtopleidingen.nl

Algemene voorwaarden
KvK 78095115

Algemene vragen Hibin en HOC

Wat is het adres van KCBT?

Kenniscentrum Bouwtoelevering, Leeuwenveldseweg 14F,
1382 LX Weesp.

Onze locatie ligt vlakbij het NS Station Weesp.

Kan ik parkeren bij KCBT?

Het pand is gelegen tegenover het NS station in Weesp.
Je kunt op de P en R gratis parkeren.

Is er een laadpaal in de buurt?

Op de P en R van het station zijn 4 laadpalen.

Kan ik KCBT met het openbaar vervoer bereiken?

De opleidingslocatie is vlakbij het NS station Weesp.
Met 3 minuten lopen ben je bij ons pand. 

Zijn alle opleidingen in Weesp?

In Weesp hebben wij ons eigen opleidingsinstituut. De twee ruime en lichte zalen zijn van alle gemakken voorzien. Ook op andere locaties in Nederland, zoals bijvoorbeeld Breda of Zwolle, verzorgen wij opleidingsdagen. In onze agenda kun je zien wanneer een opleiding bij jou in de buurt van start gaat. De praktijkdagen worden door het hele land georganiseerd. Ook kunnen we incompany, dus bij jou in het bedrijf, een opleiding verzorgen.

Gaat mijn opleiding altijd door?

Of je opleiding doorgaat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Mochten er te veel inschrijvingen zijn, dan wordt er een extra groep ingelast. We stellen je daar zo snel mogelijk van op de hoogte. Ook als er te weinig aanmeldingen zijn kan het zijn dat we je voorstellen om te starten bij een andere groep.

Hoe meld ik mij aan voor een opleiding?

Je kunt je online aanmelden voor de opleiding via onze site. Ga naar de gewenste opleiding en vul het aanmeldformulier in.

Krijg ik een diploma?

Aan het einde van je opleiding maak je een examen of doe je een proeve van bekwaamheid. Wanneer je hiervoor slaagt ontvang je een diploma of certificaat. Dit kun je zelf downloaden vanuit de digitale leeromgeving.

Hoe meld ik mij af wanneer ik een keer niet naar de les kan komen?

Wanneer je niet naar de les kunt komen, vragen we je om zo snel mogelijk contact op te nemen telefonisch of per email. Wij kunnen dan inplannen hoe en wanneer je de gemiste les kunt inhalen.

Kan ik een gemiste les inhalen?

Soms is het mogelijk om de les online te volgen. De docent kan je laten weten wat je voor de volgende les kunt voorbereiden om niet achter te raken. Ook kun je soms de les inhalen bij een andere groep. Overleg dit altijd even met de medewerkers op ons kantoor.

Kan ik gebruik maken van de STAP regeling?

Met het geld uit het STAP-budget kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget moet de deelnemer aanvragen via het UWV. Per jaar kun je zo voor € 1.000 subsidie krijgen voor een opleiding die jou verder helpt in je ontwikkeling. Zo wordt een vakopleiding volgen wel heel interessant!

Kan ik een gemist examen inhalen?

Mocht je door omstandigheden niet in staat zijn om je examen of je proeve af te leggen, dan gaan we samen met jou en je docent kijken welke oplossingen er mogelijk zijn.

Als ik mijn examen niet haal, krijg ik dan een herkansing?

Wat vervelend, je hebt je examen niet gehaald. Uiteraard geven we je dan de gelegenheid om dit examen te herkansen. Je kunt de resultaten ook altijd met je docent bespreken zodat je weet op welke onderdelen er verbeteringen nodig zijn. Mocht een tweede herkansing nodig zijn, dan kunnen hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Onze algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden vind je hier: https://kcbtopleidingen.nl/algemene-voorwaarden-kenniscentrum-bouwtoelevering/

Blended learning Hibin

Wat betekent blended learning?

Blended learning is een mix tussen e-learning en live bijeenkomsten. De opdrachten en een belangrijk deel van de kennis worden via ons digitale leerplein aangeboden. Tijdens de bijeenkomsten worden opdrachten uitgewerkt. De docenten begeleiden je bij de uitwerking van de opdrachten. De uitwerkingen van de opdrachten sla je op via het leerplein, zodat je een mooie digitale portfolio van al je werk creëert. Na iedere bijeenkomst wordt een werkplekopdracht gemaakt zodat het geleerde in de eigen werkomgeving toegepast kan worden. De opleidingen worden afgesloten met een eindtoets. Dit kan een praktijkexamen zijn, maar ook een toets via de computer.

Wat betekent Hibin?

Hibin staat voor Koninklijke Hibin. Koninklijke Hibin is de branchevereniging voor ondernemers in de bouwtoelevering. Koninklijke Hibin richt zich als netwerk van de bouwtoelevering op arbeidvoorwaarden (cao en arbeidsvoorwaarden),  lobby en belangenbehartiging, advisering, en ondersteuning van leden op het gebied van wet- en regelgeving, sociale aangelegenheden, kennisontwikkeling,  logistiek, verduurzaming en circulariteit en ICT/digitalisering. Hibin Opleidingen verzorgt alle opleidingen voor haar leden. Kenniscentrum Bouwtoelevering (KCBT) is als uitvoerende instantie en servicebureau verantwoordelijk voor de uitvoering van alle opleidingen, workshops en masterclasses die door Hibin Opleidingen worden aangeboden.

Wat moet ik meenemen op mijn eerste opleidingsdag?

We rekenen erop dat je een laptop meeneemt. Wij zorgen voor WiFi, koffie, thee en broodjes!

Moet ik huiswerk maken?

Ja, via het leerplatform waar je ook de e-learning lessen volgt kun je online de lessen voorbereiden en de bijbehorende opdrachten uitvoeren. Deze tijd komt dus bovenop de ingeplande lesdagen.

E-learning Hibin

Wat is e-learning?

E-learning is zelfstandig leren via een online platform. Je krijgt je eigen inlog en kunt jouw opleiding in je eigen tempo volgen. Je maakt hier ook de opdrachten. Mocht je er niet uitkomen, dan is het altijd mogelijk om (online) vragen te stellen aan een docent. Je hebt 24/7 toegang tot het platform gedurende een aantal maanden.

Kan ik doorstromen naar een vervolgopleiding?

Jazeker! Via e-learning kun je diverse modules doorlopen. Ook kun je doorstromen naar een blended learning programma, waarbij je ook op locatie les krijgt. Er zijn verschillende trajecten mogelijk, je vindt ze op de website, maar nog beter is het om contact op te nemen met ons om jouw mogelijkheden door te nemen.

Kan ik een Hibin voucher gebruiken voor mijn opleiding?

Een aantal jaren heeft Hibin voor haar leden als extra service opleidingsvouchers uitgegeven. Ook in 2022 zullen deze vouchers weer beschikbaar zijn. (link) De vouchers zijn speciaal bedoeld voor nieuwe medewerkers. De werkgever kan deze vouchers inzetten voor een aantal e-learning modules. Voor 2022 zijn 200 vouchers beschikbaar, wees er snel bij want op=op.

Opleidingen HOC

Wat betekent HOC?

HOC staat voor Hout Opleidings Centrum. Het Hout Opleidings Centrum (HOC) zorgt als onafhankelijke brancheorganisatie voor de scholing van werkgevers en werknemers in de houthandel. De opleidingsbehoefte van de houtbranche staat hierbij centraal.

Wat moet ik meenemen op mijn eerste opleidingsdag?

Niets! Je krijgt te plaatse het lesmateriaal en een schrijfblok. Wij zorgen voor drankjes en een maaltijd wanneer je opleiding langer duurt dan 4 uur.

Kan ik doorstromen naar een vervolgopleiding?

Jazeker!  Er zijn verschillende trajecten mogelijk, je vindt ze op de website, maar nog beter is het om contact op te nemen met ons om jouw mogelijkheden door te nemen.

Moet ik huiswerk maken?

Het lesmateriaal is onderverdeeld in een aantal vakken. Elk vak wordt afgesloten met een praktijkopdracht.

Als alle praktijkopdrachten voor de sluitingsdatum zijn ingestuurd en als de totaal beoordeling gemiddeld een voldoende is, krijg je een bonuspunt. Het bonuspunt telt mee in de beoordeling van het examencijfer.

Je mag een praktijkopdracht die met een onvoldoende is beoordeeld een keer herkansen mits ingestuurd voor de uiterste inzenddatum!

 FAQ

Meer informatie?