HOC opleidingen

Het aanbod van het HOC

Online Onderwijs

Basiskennis Plaatmateriaal (E-learning)

Als je organisatie plaatmateriaal verkoopt, is het van belang dat je weet welke soorten plaatmaterialen er zijn en waar ze voor gebruikt worden. Om dit te weten te komen kun je de opleiding Basiskennis Plaatmaterialen volgen.

Lees meer

Basiskennis Houtkenmerken en Houtsoorten (E-learning)

Als je organisatie hout verkoopt, is het van belang dat je weet welke soorten hout er zijn, welke kenmerken dit hout heeft en waar het voor gebruikt wordt. Om dit te weten te komen kun je de opleiding Basiskennis Houtkenmerken en Houtsoorten volgen.

Lees meer

Basiskennis Houtcertificering (E-learning)

Om houtproducten met een keurmerk te mogen verkopen moet een bedrijf gecertificeerd zijn. Een belangrijk onderdeel van houtcertificering is de (aantoonbare) opleiding van medewerkers. Met deze online opleiding houtcertificering ben je op de goede weg.

Lees meer

Regulier Onderwijs

Opleiding Commercieel Technisch medewerker Houthandel (CTH)

De opleiding Commercieel Technisch medewerker Houthandel staat bij de houthandel aangeschreven als één van de belangrijkste opleidingen op houtgebied. Dit komt vooral doordat de kennisoverdracht tijdens de studiedagen wordt verzorgd door deskundigen uit het houtvak. Er wordt zowel theoretische als praktische kennis opgedaan. Een ander belangrijk punt is dat de deelnemers allen in de houthandel werkzaam zijn. Hierdoor kunnen tijdens de studiedagen interessante discussies ontstaan.

Lees meer

Module 2: Commercie

Het verkrijgen van commercieel inzicht en opdoen van praktisch toepasbare kennis en vaardigheden om commercieel-, klant- en resultaatgericht te functioneren.

Lees meer

Module 3: Naaldhout

Het opdoen van praktisch toepasbare kennis van diverse soorten naaldhout: kwaliteiten, maten, toepassingen en bewerkingen.

Lees meer

Module 6: Bouwen met hout

Het verkrijgen van inzicht in bouwkundige tekeningen en opdoen van praktisch toepasbare kennis van diverse toepassingen van hout in de bouw.

Lees meer

Basiskennis Houtsorteren

Om de kwaliteit van het product beter te kunnen beoordelen en inzicht te krijgen in de kwaliteitseisen, dien je te beschikken over inzicht in de voorschriften en de toepassing. Kennis van deze materie is noodzakelijk als men met een natuurproduct als hout werkt. Het verhoogt niet alleen de kwaliteit van je dagelijks werk, maar ook de positie van je bedrijf.

Lees meer

Gecertificeerd sorteerder Naaldhout

Iedereen die binnen de Europese Unie bouwproducten verhandelt, heeft of krijgt met CE-markering te maken. Na januari 2012 mag om te beginnen geen hout voor constructieve doeleinden meer zonder deze markering worden verhandeld.

Lees meer

Veilig en vakbekwaam werken met houtbewerkingmachines

Het verminderen van de faalkosten kan een grote besparing opleveren in het productieproces. Door de medewerkers breder inzetbaar te maken op de machines en meer zelfvertrouwen te geven door de kennis die zij krijgen, kan het geleerde toegepast worden in de praktijk.

Lees meer

Bekijk ook het KCBT cursusaanbod

Aanbod

Meer informatie?